Stiinta & Tehnologie

Samsung ofera o mostra din viitorul telefoanelor mobile

Tele
foanele mobile vor suferi o transformare dramatica in urmatorii cativa ani, vor incorpora procesoare mai puternice si spatiu de stocare mai mare, si de asemenea noi tehnologii, a spus un oficial al departamentului de cercetare si dezvoltare al companiei Samsung.

Adaugarea acestor tehnologii vor creste dramatic capacitatile telefoanelor mobile, care vor avea senzori ce vor monitoriza starea de sanatate a unui utilizator si va oferi o gama mai larga de divertisment si servicii online , cum ar fi cumparaturile. Vocea insa va ramane o capabilitate de baza a acestor dispozitive. Samsung se concentreaza insa pe capacitatile multimedia ale unui telefon. Pana in anul 2010, ele vor avea ecrane flexibile sau holografice si procesoare ale caror frecventa va fi pana la 5 Ghz. In plus vor incorpora memorie flash de pana la 10Gb sau hard-disk-uri ce pot tine 20 Gb de date sau mai mult.

Telefoanele viitorului vor include camere foto mai avansate, capabile de a captura imagini 3D si holografice si alimentarea lor se va baza pe panouri solare sau celule de combustibil. Viitoarele telefoane vor putea sa schimbe retelele, intre cele celulare, WiMax mobile si alte retele. In timp ce multe din noile tehnologii vor trece cat de curand de laboratoarele de cercetare si dezvoltare, Samsung anticipeaza o adaugare graduala de noi tehnologii si capabilitati in telefoanele lor. Spre exemplu Samsung va pune anul viitor intr-un telefon un procesor StrongArm de 1Ghz.

In iunie Samsung a dezvaluit planurile sale de a adauga suport pentru WiMax telefoanelor sale GSM (Global System for Mobile Communications). Acel telefon va intra pe piata incepand cu prima jumatate a anului 2007.
  •   2006-11-15
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii