Stiinta & Tehnologie

#telefon mobil #android #samsung

Samsung cu Android mai aproape de realitate

Primul terminal al companiei coreene Samsung care ar rula sistemul de operare Android e posibil sa se lanseze mai devreme decat se credea initial.

Pana acum zvonurile despre Samsung si Android dezvaluiau faptul ca telefonul mobil s-ar putea lansa la sfarsitul anului 2009.

Seful Samsung spune altceva

Totusi, intr-un inverviu realizat cu publicatia PC World, seful diviziei de media digitala si comunicatie de la Samsung, Chi Young Cho, declara ca in prima jumatate a anului, compania coreeana va lansa terminale cu suport pentru diferite sisteme de operare.

Prin urmare, se poate ca primul Samsung cu Android sa se lanseze la inceputul acestui an. Inafara de terminalele cu diferite sisteme de operare, Chi Young Cho a mai declarat ca telefoanele mobile cu ecran tactil vor avea parte de un upgrade al interfetei de utilizator.

Initial oficialii de la Samsung declarau altceva: "Incercam sa acceleram procesul de dezvoltare a telefonului Google pentru a-l putea lansa atunci cand este mai convenabil pentru operatorii de telefonie mobila. In momentul acesta pot spune ca terminalul se va lansa la mijlocul anului 2009 in America."

Cand au aparut zvonurile

Primele indicii cu privire la Samsung si terminalele cu Android au inceput sa circule in clipa cand compania a devenit un membru al Open Handset Alliance .

Partea ciudata este ca zvonurile spuneau ca in cazul in care Samsung va face acest telefon, el nu se va lansa doar in reteaua T-Mobile, dar si cea a operatorului Sprint. In prezent T-Mobile detine primul terminal cu Google Android , modelul HTC G1 .

Terminalul Samsung cu Android este supranumit si "Gphone". In prezent nu se stiu prea multe detalii tehnice despre el. Totusi, telefonul va avea ecran tactil, iar interfata de utilizator va suporta diferite aplicatii ca Google Maps, Search, GTalk, Gmail si altele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea