Dupa Salonul de la Bucuresti, criza mondiala face o noua victima: Salonul Auto de la Barcelona . Organizatorii Salonului Auto de la Barcelona au anuntat astazi ca editia 2009 a evenimentului a fost anulata din lipsa de participanti.

Salonul spaniol trebuia sa aiba loc la mijlocul mai, insa principalii producatori auto au declinat invitatia de a se prezenta. In aceste conditii, Asociatia Producatorilor Auto din Spania (ANFAC) a anuntat ca evenimentul - care se desfasoara in ani alternativi la Madrid si la Barcelona - nu va mai avea loc.

Principalii constructori care anuntasera ca nu se vor prezenta la Barcelona sunt GM, Peugeot, Citroen si Nissan, acestia invocand bugetele restranse in conditiile unei piete spaniole foarte slabe.

"Cu trei zile inainte de finalul lunii ianuarie, vanzarile auto din aceasta luna au scazut in Spania cu 40 de procente. Prognozele noastre pe 2009 sunt de asemenea unele pesimiste, scaderea pe care o prevedem urmand sa se invarta in jurul valorii a 23 de procente", a anuntat presedintele ANFAC, Javier Garcia Sanz.

Cititi continuarea pe Ziare.com

  •   2009-01-29
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului