Stiinta & Tehnologie

#nissan #dacia logan #lada #rusia

Rusia: Uzina Lada va produce Dacia Logan cu sigla Nissan

Constructorul rus, aflat in prezent sub conducerea Renault, va produce la uzina din Togliati modelul romanesc Dacia Logan , vandut insa sub sigla Nissan.

Renault va incepe sa isi extinda influenta in Rusia, dupa ce a cumparat 25% din actiunile celebrului constructor Lada , simbolul industriei auto din fosta Republica Sovietica. Constructorul francez va incerca mai intai sa puna pe picioare uzina de la Togliatti, care a servit de-a lungul timpului asamblarii modelelor Fiat si, din 2001,  a celor General Motors.

Importanta uzinei a fost subliniata de insusi Vladimir Putin, premierul Rusiei, care a refuzat sa disponibilizeze oameni, in ciuda crizei economice. Mai mult decat atat, fostul presedinte rus a aprobat un imprumut de 930 de milioane de euro si a cumparat un exemplar Lada Niva pentru a-si arata sprijinul. Tot el a facut apoi presiune asupra aliantei Renault-Nissan, pentru a redresa situatia constructorului rus.

Se pare ca Renault a ascultat avertismentele fostului presedinte si a ajuns la un acord cu guvernul local pentru productia unui nou model in cadrul uzinei de la Togliatti. Este vorba despre sedanul low-cost Dacia Logan, care va fi insa asamblat sub sigla Nissan. Autoritatile vor sustine financiar proiectul Renault pentru a asigura locuri de munca in cadrul uzinei rusesti.

In acest moment, Logan este vandut sub marca Nissan in Mexic, unde este cunoscut de publicul local sub numele de Aprio.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea