Stiinta & Tehnologie

#rovinieta #3 luni #august

Rovinieta de 3 luni va fi introdusa de la 1 august

Incepand cu 1 august va fi introdusa rovinieta cu valabilitate de trei luni, potrivit secretarului de stat in Ministerul Transportului si Infrastructurii, Eusebiu Pistru. Cuantumul rovinietei nu a fost inca stabilit.

"In acest moment, actul normativ se afla la Parlament si urmeaza ca de la 1 august sa introducem rovinieta de trei luni, odata cu implementarea sistemului electronic de emitere a rovinietei", a spus Pistru, pentru Mediafax.

Rovinietele disponibile in prezent sunt cele cu valabilitate de o zi, sapte zile , 30 de zile sau un an, la preturi situate intre 3 si 1.210 euro, in functie de tipul autovehiculului.

Tot de la 1 august va fi introdus si sistemul electronic de emitere si control al rovinietei. Soferii fara documente, care sa ateste plata rovinietei vor trebui sa achite Companiei de Drumuri despagubiri in functie de tipul vehiculului. Acestea se pot situa intre 28 si 1.210 euro, si amenzi cuprinse intre 250 si 4.500 de lei.

Amenzile vor fi intre 250 si 500 de lei pentru autoturisme, intre 750 si 1.200 pentru vehiculele cu masa maxima de 3,5 tone si poate merge pana la 4.500 de lei pentru camioanele cu masa de minim 12 tone si patru axe. Pe langa amenda contraventionala , soferilor li se va retine certificatul de inmatriculare a vehiculului pana la prezentarea dovezii de achitare a rovinietei.

Proiectul mai prevede injumatatirea cuantumului amenzilor contraventionale, eliminand posibilitatea de retinere a 25% din cuantumul acestora de catre institutia din care face parte agentul constatator.

Cititi mai multe pe Auto.ro    

  •   2010-03-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii