Stiinta & Tehnologie

#telefon mobil #telefon #romani #dispozitiv mobil # folosire telefon mobil

Romanii nu pot trai fara telefonul mobil

Romanii sunt cei mai grabiti sa isi verifice telefonul mobil la primele ore ale zilei, potrivit rezultatelor unui sondaj de opinie realizat in Romania si alte 15 tari din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) despre rolul pe care dispozitivele mobile il au in societate si gradul de acceptare al utilizarii lor in spatii publice .

Campania, denumita "Codul bunelor maniere in utilizarea tehnologiei mobile", si-a propus sa determine cat de puternica este legatura dintre consumatori si dispozitivele lor mobile. Potrivit rezultatelor studiului Intel, aproape 80% dintre romani isi verifica dispozitivul mobil in fiecare dimineata inainte de a pleca spre serviciu.

Jumatate dintre acestia interactioneaza cu mobilul inainte de a cobori din pat si un sfert il folosesc in timp ce iau mic-dejun-ul. Pentru romani, telefoanele mobile reprezinta un simbol al statutului social. Intrebati daca sunt de parere ca dispozitivele mobile sunt simboluri care fie le indica statutul social, fie au menirea de a atrage atentia, 67% din cei intrevievati au raspuns afirmativ.

Acelasi studiu arata ca 40% dintre romanii intervievati considera ca sunt extrem de manierati in ceea ce priveste folosirea dispozitivului lor mobil, mai mult de jumatate afirmand ca isi folosesc gadget-urile in mod corect.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea