Stiinta & Tehnologie

#android #competitie locala #romanian android challenge

Romanian Android Challenge, prima competitie locala de aplicatii Android

ong>A fost lansata in Romania prima competitie destinata dezvoltatorilor platformei mobile Android.

Concursul se deruleaza sub tema "quietly brilliant" si le ofera dezvoltatorilor un fond de premii de 6.000 de euro.

Aplicatii autohtone pentru Android

HTC, cei care au lansat campania, ii invita pe dezvoltatorii aplicatiilor Android sa inscrie una sau mai multe aplicatii pe website-ul concursului intr-una din urmatoarele cinci categorii: Lifestyle, Tools, Media, Retele Sociale sau Jocuri. Participantii au la dispozitie pana la data de 31 mai 2010 pentru inscrierea aplicatiilor lor si pentru sansa de a castiga unul dintre cele trei premii: 3.000, 2.000 si 1.000 de euro. Inscrierile vor fi evaluate de un juriu format din specialisti in telecomunicatii, dar si din membri ai comunitatii si antreprenori, care vor avea primul cuvant, iar concursul va include si o runda pentru votul publicului, iar oricine va putea vota aplicatia favorita.

Evaluarea aplicatiilor

Aplicatiile vor fi evaluate in functie de originalitatea, utilizarea tehnologiilor oferite de platforma Android (ecran tactil capacitiv, senzor de gravitatie , busola digitala, camera, GPS), design accesibil si usor de folosit si aplicabilitatea pe piata din Romania. Creatorul aplicatiei care va primi cele mai multe voturi din partea publicului va fi premiat cu un telefon HTC Desire.

Concursul se adreseaza tuturor romanilor, iar aplicatiile participante nu trebuie sa fi fost inscrise anterior pe Android Market , trebuie sa fie gratuite si sa includa o versiune in limba romana . In prezent, HTC detine patru modele cu Android disponibile pe piaya din Romania: HTC Hero, HTC Tattoo , HTC Legend si HTC Desire.
  •   2010-05-05
  •  

Articol scris de

D.A.

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Care sunt joburile de viitor?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.