Stiinta & Tehnologie

#zenvo #rival bugatti veyron #supercar #danemarca

Rival pentru Bugatti Veyron

Constructorul danez Zenvo a construit un rival pentru Bugatti Veyron , capabil sa dezvolte 1104 cai putere si 1430 Nm.

Atunci cand a gandit Veyron, Bugatti nu si-a imaginat probabil ca performantele modelului sau vor deveni un etalon pentru actuala si viitoarele generatii de ingineri din industria auto.

Dupa ce 9ff a reusit sa dea nastere unui concurent pe masura lui Veyron un alt nume din domeniu ameninta performantele supercarului de peste un milion de euro. De aceasta data este vorba despre Zenvo, un constructor danez de nisa care a reusit sa dea nastere unui model sportiv de 1104 cai putere.

Desi pare greu de crezut, danezii au obtinut un asemenea bagaj de resurse dintr-un propulsor V8 de 7.0 litri, supraalimentat. Propulsorul reuseste sa livreze puntii spate, pe langa cei 1104 cai putere, si un cuplu motor de 1430 Nm la 4500 de rotatii.

Motorul central este asistat de o cutie manuala cu sase rapoarte si un diferential anti-alunecare hidraulic.

Resursele de putere reusesc sa imprime o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 3 secunde si o viteza maxima, limitata electronic, de 375 km/h.

Citeste continuarea pe Ziare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea