Stiinta & Tehnologie

#telefon mobil #cote de piata #actiuni #pierderi #an financiar #nokia

Rezultatele financiare ale Nokia nu arata bine

Nokia, unul din cei mai mari producatori de euro in al treilea trimestru din 2007, la 1,08 miliarde euro trimestrul trecut.

Nici la capitol vanzari Nokia nu sta bine, pentru ca aceastea au scazut cu 5%, spre 12,2 miliarde euro. Analistii  anticipau vanzari de 12,7 miliarde euro si profit de 1,12 miliarde euro.

Compania a anuntat o cota de piata de 38% pentru perioada iulie - septembrie, inferioara celei din trimestrul doi, 40%, dar si din T3 2007 - 39%.

Actiunile variaza

Numarul total de actiuni Nokia pana in 30 septembrie 2008 a fost de 3 800 939 349. Pe data de 30 septembrie 2008, Nokia si companiile subsidiare au detinut un numar de 104 449 841 actiuni, numar care reprezinta apximativ 2,7% din numarul total de actiuni Nokia.

Actiunile companiei au scazut initial la Helsinki, dar si-au revenit dupa ce aceasta a spus ca si-ar putea mari cota de piata trimestrul curent.

Pana astazi actiunile Nokia s-au depreciat cu 56% anul acesta din cauza temerilor ca pe pietele mature oamenii isi vor schimba mai rar telefoanele, pe fondul crizei economice.

Situatia actuala

"Ca rezultat al operatiunilor noastre de management puternice si a pozitiei pe piata, Nokia a reusit sa obtina profitituri de 1,3 milioane euro pentru al treia parte a anului 2008. Cu numele, produsele, portofoliul si structura noastra low cost credeam ca Nokia are o pozitie buna in conditiile date", a declarat Olli-Pekka Kallasvuo CEO-ul Nokia.

In segmentul smartphone-urilor Nokia a pierdut cota de piata in lupta cu RIM si Apple. Producatorul estimeaza ca in 2008 se vor vinde circa 1,26 miliarde de terminale pe plan mondial, fata de 1,14 miliarde anul trecut.

In general

Vanzarile de telefoane mobile scad in Occident, fiind afectate de criza financiara mondiala . Toutsi, cresterile mari din pietele emergente compenseaza totul.

In urma cu cateva luni unul din rivalii Nokia, Sony Ericsson, a anuntat si el rezultatele anului financiar. Situatia companiei prezenta aproximativ acelasi profit in scadere si diminuarea cotei de piata.

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea