Stiinta & Tehnologie

#zoe #zero emissions #renault

Renault Zoe Z.E., confirmata oficial

Dupa Twizy, francezii de la Renault confirma oficial conceptul Zoe Z.E. ( Zero Emissions ) care se pare se va lansa   in 2012.

Modelul Zoe Z.E. este un model ceva mai special, fiind dezvoltat impreuna cu Biotherm, subsidiar L'Oreal Luxury Products.

Aromaterapie in masina

Pentru ca aromaterapia este unul dintre punctele forte pentru Biotherm, iar Zoe este un concept realizat impreuna cu ei, soferul va fi rasfatat de tehnologiile companiei. Printr-un sistem electric , vor fi pulverizate in interiorul masinii anumite uleiuri esentiale pentru piele, acestea fiind alese in functie de preferintele soferului.

Se pot alterna uleiurile care dinamizeaza organismul pentru drumul de dimineata catre serviciu sau uleiuri cu efect calmant pentru revenirea acasa. Reprezentantii Renault au mai declarat ca in cazul in care soferul este obligat sa conduca pe timp de noapte, se poate opta pentru uleiuri care sa-l mentina pe aceasta treaz si vigilent la volan.

Totodata, plafonul masinii a fost conceput in asa fel incat sa poata izola termic habitaclul, iar controlul climatronicului este mult mai precis datorita celulelor fotovoltaice dispuse in forma de fagure.

Incarcare rapida

O alta veste buna vine si prin timpul mai scurt necesar pentru incarcarea acumulatorilor lui Zoe, care ar putea fi "realimentata" in statii speciale in numai 20 de minute (intr-un regim de incarcare rapida).

Mai exista si alternativa inlocuirii acumulatorului descarcat cu unul nou, operatiune care ar dura aproximativ trei minute. Mai mult, masina este protejata in cazul accidentelor minore, aceasta beneficiaza de un strat de poliuretan, plasat in zona frontala si in cea din spate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea