Francezii de la Renault au anuntat oficial ca incep productia modelului hibrid Twizy Z.E., masina electrica foarte compacta care va consuma mai putin decat un scooter actual.Pana acum, Twizy Z.E. ( Zero Emissions ) se afla doar in stadiul de concept si a fost prezentant pentru prima data publicului in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt 2009 care s-a desfasurat in Frankfurt, Germania.

Hibrida de Spania

Reprezentantii producatorului auto francez au declarat ca masina va intra in productie in anul 2011, in fabrica sa din Valladolid, Spania. Nu se stie daca Renault Twizy va ramane exact in varianta initiala, un model care masoara 2,3 m, are patru roti, are o autonomie de 100 de km si un motor capabil de o putere de maximum 20 de cai putere.

Renault o prezinta pe Twizy drept o masina foarte compacta de doua locuri, dar amplasate nu unul langa altul (ca in cazul unui Smart), ci unul in spatele celuilalt. Totodata, rotile lui Twizy sunt ascunse in spatele unei masti octogonale, acest aspect facand masina sa para ca pluteste deasupra pamantului.

Alte modele electrice

Totusi, francezii nu se vor opri la acesta masina si planuieste ca in 2012 sa inceapa productia unui nou model electric, care va fi fabricat in Flins, langa Paris . Cu aceasta masina, Renault spera sa acopere mai mult de jumatate din cererea de masini electrice din Europa.

Totodata, fabrica din Flins va deveni si un centru de reciclare pentru bateriile autovehiculelor electrice. Pe de alta parte, linia de productie din Spania (Valladolid) va lucra si la fabricarea unui nou motor (2012) si a unui nou model de autoturism care functioneaza cu combustibili fosili (2013).

Renault - Concepte Z.E. (Zero Emissions)

  •   2009-11-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii