Stiinta & Tehnologie

Renault lucreaza la masina electrica

Renault este prima companie europeana care a reusit sa produca o masina de 5 mii de euro in Europa. Se pare ca tot Renault poate deveni prima companie auto care sa produca prima masina electrica de serie in Europa sau langa Europa.

Aceasta afirmatie este intarita de seful planificarii de la Renault, Patrick Pelata , care a dezvaluit ca masina electrica ar putea fi lansata cu ocazia jocurilor olimpice din 2012.

Renault dezvolta acum un vehicul electric alaturi de israelienii de la Shai Agassi . Partenerii francezilor de la Nissan au si el planuri in derulare pentru un vehicul mini nepoluant. Pentru Nissan tinta este chiar mai aproape, 2010. Masina electrica este targetata pe soferii oraselor aglomerate, iar marea probema pe care trebuie sa o depasasca producatorii este costul ridicat al patului de baterii.

Miniul electric Renault/Shai Agassi/Nissan nu ar trebui sa fie mai mare decat un Twingo sau un Micra. Oficialul francez a mai declarat ca viitoarea masina va dispune de doua seturi de baterii, primul pentru distante scurte, iar al doilea pentru distante lungi. Pentru a aduce masina la un cost rezonabil, francezii gandesc un sistem de inchiriere pentru setuurile de baterii.

O viziune despre viitoarea masina electrica avem in trecut datorita conceptului Zoom, prezentat de Renault in 1992. Atunci mini-ul se bucura de un propulsor de 45 de Kw, dar francezii nu pomenisera nimic de autonomie.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

 

  •   2008-04-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii