Stiinta & Tehnologie

Renault a vandut 1 milion de Loganuri

La inceputul lunii, Logan a depasit pragul de un milion de unitati vandute. Masina a intrat in top 10 vanzari in Franta.

Renault a reusit sa depaseasca pragul de un milion de Loganuri vandute la inceputul acestei luni, dupa nici patru ani de la lansarea oficiala , anunta publicatia franceza ,, Le Figaro ’’.

Cererea pentru model s-a accelerat mult in ultima vreme. In primele patru luni din 2008, constructorul francez a vandut 168.000 de Loganuri, cu 85% mai mult decat in perioada similara din 2007. Astfel, o masina din cinci vandute de grupul francez a ajuns sa fie model low-cost.

Conceput mai ales pentru tarile emergente, Logan a devenit treptat un mijloc de intarire a pozitiei Renault pe pietele din Europa de Vest. 

Efectul a fost ca volumul de vanzari al grupului realizat in Europa a urcat la 35% in 2007, fata de 27% in 2004.
Principala piata a Loganului ramane Romania. In 2007, in tara s-au vandut peste 100.000 de modele. Pe locul al doilea vine Rusia, unde au fost vandute anul trecut 68.000 de modele.

Surprinzator este, potrivit ,,Le Figaro’’, ca modelele low-cost au inceput sa se impuna si in Europa occidentala, atragand publicul care cumpara pana acum masini second-hand .

In Franta, de exemplu, s-au vandut anul trecut peste 32.000 de Loganuri. Anul acesta, Dacia a intrat deja in top 10 marci vandute in Franta, spune Renault. Mai precis, Logan este a opta din Franta. Doar in primul trimestru, in Hexagon au fost inmatriculate peste 12.200 de unitati.

Pentru a face fata cererii, Renault a decis sa mareasca productia de Logan. Dupa 420.000 de modele produse in 2007, dintre care 220.000 in Romania , grupul vrea sa produca anul acesta 955.000 de unitati, iar anul viitor 1,1 milioane.

Europa asteapta acum modelul Dacia Sandero , care va fi lansat pe pietele din vestul continentului pe 20 iunie. Lansarea oficiala a modelului in Romania a avut loc pe 3 iunie. Sandero este disponibil in cinci versiuni de echipare si doua motorizari pe benzina, una cu un motor de 1,4 litri de 75 de cai-putere, iar cealalta cu un motor de 1,6 litri si 90 CP. Deocamdata, Dacia Sandero nu va fi disponibila cu motorizari diesel, acestea urmand sa fie introduse anul viitor, din cauza restrictiilor de productie ale uzinei de la Pitesti si ale furnizorului de motoare alimentate cu motorina, potrivit Dacia. Versiunea de baza costa 6.890 de euro si este considerata un concurent foarte periculos pentru Renault Clio . 

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la  Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea