Stiinta & Tehnologie

#service #asigurari #csa

RCA-ul va despagubi soferii inainte de reparatie

Comisia de Supraveghere a Asiguratorilor schimba regulile pentru despagubirile in urma accidentelor solutionate prin polita RCA .

Noul regulament al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor ii obliga pe asiguratori sa despagubeasca soferii inainte de reparatia masinii, conform preturilor practicate de service-uri, nu in baza propriilor evaluari. Astfel, soferii nu vor mai pierde timp in asteptarea devizurilor de reparatii sau a acceptului asiguratorilor de a plati despagubirea pentru reparatia masinilor.

Totodata, asiguratorul are oblicatia sa ii comunice asiguratului si pagubitului in scris, in termen de 10 zile de la data avizarii daunei, daca are suspiciuni intemeiate privind modul de producere al accidentului. Aceste investigatii nu pot dura mai mult de trei luni de la data avizarii daunei. Prin modificarea legislatiei, CSA a redus cu cinci zile intervalul in care asiguratorul RCA are obligatia de a efectua plata dosarelor de dauna, dupa ce a fost depus ultimul document necesar stabilirii raspunderii si cuantificarii daunei.

CSA aminteste faptul ca, in orice situatie, pagubitii au posibilitatea de a efectua reparatia la orice unitate de reparatii auto doresc, indiferent daca acesta se afla sau nu pe lista service-urilor cu care asiguratorul are incheiate conventii de colaborare. Modificarile vor intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial.

"Am decis modificarea normelor RCA pentru a sprijini si mai mult interesele asiguratilor si imi exprim speranta ca aceste demersuri vor conduce la imbunatatirea serviciilor prestate de catre companiile de asigurare", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

  •   2010-02-23
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Aplicatii pentru prelucrarea de fotografii pe smartphone

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.