In ciuda declaratiilor facute de oficialii Guvernului Romaniei, Programul Rabla 2010 nu a demarat pe 1 ianuarie 2010. Bugetul acestui proiect nu a fost inca aprobat pentru noul an.

In ciuda faptului ca premierul Emil Boc a anuntat ca Programul Rabla va demara in 2010 inca din prima zi a anului, prima de casare nu este inca disponibila pentru cei care vor sa renunte la masinile mai vechi de 10 ani in favoarea unor modele noi. Problema apare la Administratia Fondului pentru Mediu , institutia care finanteaza acest proiect, care trebuie sa aiba un buget aprobat pentru 2010. Din pacate, AFM nu are inca bugetul pentru 2010 aprobat, iar numarul de locuri disponibile ramane o necunoscuta.

Daca ar fi sa luam in vedere declaratiile lui Nicolae Nemirschi , fostul Ministru al Mediului, Programul Rabla din 2010 va avea tot 60.000 de locuri. Din pacate, anumite elemente ale programului de innoire al parcului auto din Romania s-au schimbat, ceea ce inseamna ca locurile respective ar putea fi insuficiente sau alocate in mod diferit. Dupa cum stiti, Programul Rabla nu era disponibil persoanelor juridice, iar cei care apelau la acest program puteau sa caseze doar o singura masina.

"Dupa ce vom avea un buget definitivat vom sti fondurile alocate programului si numarul de masini ce vor putea fi scoase de pe piata. Cred ca saptamana aceasta se vor stabili toate aceste detalii", a declarat Gheorghe Papuc, seful directiei de proiecte din cadrul AFM.

In 2010, Programul Rabla va fi disponibil si pentru persoanele juridice, iar persoanele fizice vor putea casa pana la 3 rable pentru un automobil nou. Persoanele juridice vor putea beneficia de cinci pana la 10 vouchere pentru casarea masinilor, dar acest lucru nu a fost inca definitivat. Totodata, anul nou aduce Programul Rabla si pentru tractoare, care va incepe la sfarsitul lunii ianuarie.

Valoarea unui voucher obtinut in urma casarii unei masini mai vechi de 10 ani este de 3.800 de lei. Voucherele vor fi transmisibile, permitand proprietarilor de rable sa tranzactioneze aceste tichete in urma casarii unei masini, iar o persoana fizica poate sa utilizeze un maxim de trei vouchere pentru o masina noua. Mai mult decat atat, aceeasi persoana fizica isi poate cumpara mai multe masini noi prin intermediul Programului Rabla in acelasi an, in cazul in care isi poate permite sa faca acest lucru.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

  •   2010-01-05
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Aplicatii pentru prelucrarea de fotografii pe smartphone

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.