Stiinta & Tehnologie

Publicitatea pe telefoane mobile vine in Romania

Sple
ndid Media Interactive – furnizor ce oferă şi servicii de mobile marketing – semnalează rezultatele optimiste ale unui studiu publicat recent de AdMob, despre publicitatea pe telefonul mobil. Conform AdMob – cel mai mare marketplace din lume pentru publicitatea pe telefonul mobil – Romania este printre ţările cu un potenţial promiţător în ce priveşte publicitatea pe mobil, livrand 22 milioane de afişări pe lună, ceea ce reprezintă 5% din volumul agenţiei.

Cele mai multe afişări sunt livrate pe teritoriul Statelor Unite – 90 de milioane lunar (20%); urmează Africa de Sud, cu 15% din total (66 milioane de afişări / lună), India, cu 13% (57 milioane de afişări / lună); Marea Britanie, cu 12% (53 milioane de afişări / lună).

Graţie parteneriatului exclusiv cu Ad2Go, încheiat în decembrie 2006, Splendid Media Interactive este singura regie din Romania care vinde publicitate pe mobil, în cadrul aplicaţiilor java, oferite în premieră pe piaţa din Romania.

La o lună după lansare, MFun – singurul publisher care furnizează conţinut pentru telefonul mobil în acest moment – a înregistrat peste 500.000 afişări în cadrul aplicaţiilor sale, fără a beneficia anterior de o campanie de promovare.

Un studiu preliminar iniţiat de publisher arată că aplicaţiile cele mai folosite pe MFun sunt Mobile News şi Ghid Cinema, cei care le accesează fiind preponderent bărbaţii între 25 şi 35 de ani, cu studii şi venituri superioare.

În perioada imediat următoare, Ad2Go va crea aplicaţii pentru o serie de site-uri aflate în portofoliul Splendid Media Interactive, destinate să vină în sprijinul (sau pentru a spori distracţia) unor comunităţi existente bine dezvoltate.
  •   2007-02-15
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.