Stiinta & Tehnologie

#dacia #ford #productie #masini

Productia nationala de masini, in crestere cu 28,5%

Productia de automobile din Romania a crescut cu 28,5% in primul semestru al acestui an, fata de perioada similara a anului precedent . Aceasta evolutie imbucuratoare se datoreaza activitatii Dacia de la Mioveni, conforma rapoartelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) din Romania.

Astfel, in perioada ianuarie-iunie din anul in curs au iesit de pe linia de productie de la Mioveni 169.806 masini, comparativ cu 132.187 unitati in primele sase luni din 2009.

Aproximativ 90% (152.565 unitati) dintre automobilele fabricate de Dacia in primul semestru au fost destinate exportului, cererea din Romania fiind totusi redusa.

Productia de autovehicule comerciale usoare a urcat si ea, tot multumita Dacia, cu 65,4% (13.128 unitati vs. 7.936 vehicule). Desi Ford produce la Craiova utilitara Transit Connect , ponderea acesteia in totalul productiei este insignfianta.

Anul precedent au fost produse 279.320 automobile in Romania, Dacia fiind singurul fabricant. Cu un an inainte, in 2008, au iesit de pe linia de fabricatie 231.056 masini.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea