Stiinta & Tehnologie

#automobile #hyundai i10 #hyundai motor india

Productia lui Hyundai i10 va incepe la sfarsitul acestui an

Hyundai va incepe productia minicar -ului electric  i10 pana la sfarsitul anului 2010.

Cel mai mare constructor de automobile din Coreea de Sud va introduce i10 ca fiind primul sau vehicul electric produse in serie la sfarsitul anului 2010 sau la inceputul anului 2011.

i10 va utiliza componente realizate de fabrica Hyundai India. Componentele vor fi asamblate in vehicule finite in Coreea de Sud, la actuala uzina i10.

Potrivit Arvind Saxena, director al hyundai motor india, i10 va fi oferit initial pentru  flotele guvernului, desi programul nu au fost inca discutat. Exista putine sanse ca i10 sa fie oferit spre vanzare in India, deoarece nu exista in prezent infrastructura pentru a sustine utilizarea vehiculului electric  in tara.

Hyundai i10 va fi alimentat de o baterie litiu ion de 16 kW care alimenteaza un motor electric de 65 CP.

Autonomia minicar-ului este de asteptat sa fie in jur 160 km/h cu o viteza maxima de aproximativ 120 km/h. Hyundai i10 poate avea doua cicluri de incarcare: standard de 220 V, disponibil in majoritatea tarilor straine si una industriala de 415 V.

Hyundai i10 se poate incarca in 5 ore si poate avea o capacitate de incarcare de 80%, in doar 15 minute.

Cititi mai multe pe Auto.ro      

  •   2010-01-20
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.