ong>La presiunile din partea Uniunii Europene, producatorii de telefoane mobile au hotarat: incarcarea terminalelor se va face prin miniUSB .

Astfel, incarcatorul universal de telefon mobil devine realitate dupa ce comisatul UE austria si Qualcomm. In acel moment Apple si HTC nu se alaturasera aliantei, HTC avand deja modele care se incarcau prin miniUSB.

Asa cum s-a decis acum, in viziunea GSM Association incarcatorul universal se va folosi de portul miniUSB a telefoanelor mobile. Idea de baza era ca acest procedeu sa reduca consumul de curent cu pana la 50% si sa elimine pana la 51.000 de tone de incarcatoare duplicat. Pana in prezent se speculca ca incarcatorul universal va fi disponibil abia in anul 2012.

De ce aceasta solutie

Gunter Verheugen , comisaul UE, dorea ca fiecare telefon mobil sa vina la pachet cu un singur incarcator pentru a se face economie si a imputina deseurile rezultate in urma fabricarii. In tabara opusa, presedintele Asociatiei Europene de Informatie si Tehnologia Comunicatiei (EICTA), Tony Graziano , declara pentru Deutsche Welle in luna februarie ca cererea lui Verheugen nu poate fi indeplinita pentru ca in acest moment, legal sau practic, este imposibil de realizat.

Tony Graziano a mai spus ca este constient de risipa pe care producatorii de telefoane mobile o fac si impactul pe care acest lucru o are asupra mediului, dar ca in prezent nu se poate face nimic. Mai ramane o problema si anume diferenta de voltaj din tarile Europei.
  •   2009-06-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii