ong>La presiunile din partea Uniunii Europene, producatorii de telefoane mobile au hotarat: incarcarea terminalelor se va face prin miniUSB .

Astfel, incarcatorul universal de telefon mobil devine realitate dupa ce comisatul UE austria si Qualcomm. In acel moment Apple si HTC nu se alaturasera aliantei, HTC avand deja modele care se incarcau prin miniUSB.

Asa cum s-a decis acum, in viziunea GSM Association incarcatorul universal se va folosi de portul miniUSB a telefoanelor mobile. Idea de baza era ca acest procedeu sa reduca consumul de curent cu pana la 50% si sa elimine pana la 51.000 de tone de incarcatoare duplicat. Pana in prezent se speculca ca incarcatorul universal va fi disponibil abia in anul 2012.

De ce aceasta solutie

Gunter Verheugen , comisaul UE, dorea ca fiecare telefon mobil sa vina la pachet cu un singur incarcator pentru a se face economie si a imputina deseurile rezultate in urma fabricarii. In tabara opusa, presedintele Asociatiei Europene de Informatie si Tehnologia Comunicatiei (EICTA), Tony Graziano , declara pentru Deutsche Welle in luna februarie ca cererea lui Verheugen nu poate fi indeplinita pentru ca in acest moment, legal sau practic, este imposibil de realizat.

Tony Graziano a mai spus ca este constient de risipa pe care producatorii de telefoane mobile o fac si impactul pe care acest lucru o are asupra mediului, dar ca in prezent nu se poate face nimic. Mai ramane o problema si anume diferenta de voltaj din tarile Europei.
  •   2009-06-30
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.