Stiinta & Tehnologie

Primul SUV Citroen lansat in Romania

Datorita transmisiei integrale cu selector de mod, C-Crosser se descurca pe orice tip de carosabil

Printre dotari - sistem de navigatie cuplat la o camera video cu imagini color pentru marsarier

C-Crosser, primul SUV lansat de Citroën, este disponibil incepand din aceasta luna in showroom-urile din Romania. Principalele atuuri ale masinii sunt transmisia integrala cu selector de mod, modularitatea (5 + 2 locuri) si motorizarile, desi in Romania nu sunt disponibile decat 2 versiuni: 2,4i 170 CP (cutie de viteze manuala sau automata) si 2,2 HDi 160 CP ( cutie de viteze automata si 3 niveluri de echipare: X, SX si Exclusive). Motorul HDi de 160 CP care echipeaza C-Crosser este dotat cu filtru de particule pentru a contribui la protectia mediului inconjurator. Valoarea emisiilor de CO2 afisata este sub 200 g/km (191 g/km pentru echiparea cu de 16 inch si 194 g/km pentru le de 18 inch).

Polivalenta modelului C-Crosser se regaseste si in felul in care a fost gandit spatiul interior. Prin cele 5+2 locuri disponibile, prin cel de-al doilea rand de scaune rabatabil electric, prin numeroasele compartimente de depozitare si volumul de incarcare generos C-Crosser se adapteaza, teoretic, oricarei situatii.

Sistemul de aer conditionat automat in echiparea standard, geamurile electrice fata – spate si scaunele fata incalzite contribuie la confortul pasagerilor, confortul soferului fiind optimizat datorita farurilor de intalnire oferit de SUV-ul Citroën.

In ceea ce priveste siguranta activa, transmisia integrala este completata de ESP (Electronic Stability Program) si de ASR pentru un control optim al vehiculului in situatii delicate. ABS-ul cu repartitor electric de franare (REF) se adauga sistemelor de siguranta.

C-Crosser este echipat cu 6 air-bag-uri, centuri de siguranta ancorate in 3 puncte, pretensionate pirotehnic si dotate cu limitator de efort pentru randurile 1 si 2 de scaune si cu fixare isofix pentru instalarea scaunelor de copii pe locurile laterale din randul al doilea. In versiunea Exclusive, aceste echipamente sunt completate de senzorii de parcare, proiectoare Xenon dotate cu stergatoare, CD changer si scaune imbracate in piele, al soferului beneficiind de comenzi electrice. La aceste echipamente se adauga jantele de aluminiu de 18 inch si geamurile laterale spate atermice pentru un stil si mai seducator. In fine, un sistem de navigatie de ultima generatie cuplat la o camera video cu imagini color pentru marsarier, un ansamblu audio HI FI si o trapa in plafon cu deschidere electrica pot completa, in functie de versiune, echipamentele din dotarea standard.

Pretul noului C-Crosser variaza intre: 27.276 euro cu TVA inclus pentru C-Crosser 2,4i 170 CP nivel de echipare X pana la 35.841 euro cu TVA inclus pentru C-Crosser 2,2 HDi 160 CP nivel de echipare Exclusive.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea