ong>In cadrul unei ceremonii istorice de la Oslo, Mazda a prezentat o solutie gandita pentru protejarea mediului, primul vehicul RX-8 Hydrogen RE echipat pentru Norvegia.

Lansarea a fost prilejuita de ceremonia de deschidere a celor mai noi statii de alimentare cu hidrogen din cadrul proiectului HyNor.

In Norvegia

Prin intermediul acestei inaugurari, proiectul norvegian dedicat utilizarii hidrogenului a realizat un pas major spre crearea unei infrastructuri extinse, bazata pe hidrogen, pe parcursul rutei de 580 de km dintre ora?ele Oslo si Stavanger.

La eveniment au luat parte Alteta Sa Regala Printul Mostenitor al Norvegiei si Ministrul norvegian al Transporturilor, doamna Liv Signe Navarsete.

Dupa livrarea acestui prim model RX-8 Hydrogen RE facelift, Mazda va furniza mai multe autovehicule cu specificatii norvegiene pentru proiectul HyNor in sistem de inchiriere, la inceputul acestei veri.

Si in Japonia


Mazda ofera acest model si in Japonia, insa pentru proiectul HyNor vehiculele au fost modificate pentru a fi compatibile cu cerintele europene din Norvegia, fiind echipate cu volan pe partea stanga si transmisie manuala .

Mazda RX-8 Hydrogen RE reprezinta rezultatul a 18 ani de cercetare si dezvoltare Mazda in domeniul utilizarii hidrogenului drept combustibil. Autovehiculul foloseste un motor rotativ hibrid , care permite trecerea de la hidrogen la benzina acolo unde nu exista infrastructura pe hidrogen.

Aceasta tehnologie este doar unul dintre proiectele Mazda destinate protejarii mediului, integrate in strategia "Sustainable Zoom-Zoom", care include si alte solutii inovatoare, precum noile generatii de motoare diesel si sistemul de economisire a consumului de combustibil denumit i-STOP .
  •   2009-05-14
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.