Stiinta & Tehnologie

#turisti pe Luna #calatorie pe Luna #luna #turisti

Primii turisti vor calatori in jurul Lunii in 2018

Primii doi turisti vor calatori in jurul Lunii, cu ajutorul SpaceX si NASA, anul viitor. Acestia sunt dispusi sa plateasca o suma uriasa pentru inedita calatorie in jurul Lunii.

Potrivit CNN, Elon Musk, CEO SpaceX, a anuntat ca cei doi turistii au achitat deja o mare parte din suma si ca vor fi supusi mai multor teste de fitness si vor incepe pregatirea fizica in decursul acestui an. Identitatea celeor doua persoane precum si suma excursiei nu au fost insa dezvluite, precizind doar ca pentru aceasta excursie, cei doi au scos din buzunare milioane de dolari.

"La fel ca astronautii de pe Apollo, inaintea lor, aceste persoane vor calatori in spatiu purtand cu ele sperantele si visele intregii umanitati, fiind conduse de dorinta omului de a explora universul", au scris reprezentantii pe blogul SpaceX, potrivit libertatea.ro.

Aeronava SpaceX va decola utilizand aceeasi rampa de lansare de la Cape Canaveral, Florida, care a fost folosita si pentru programele din misiunile Apollo.

Compania a declarat ca nu se asteapta ca aceasta sa fie singura misiune, deoarece multi oameni sunt interesati de o astfel de expeditie.

"Anul viitor va fi un an mare pentru transportul oameniilor pe statia spatiala si poate si prin imprejurimi", a declarat Elon Musk in cadrul unei conferinte de presa.

Sursa foto: 6abc.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea