Stiinta & Tehnologie

#citroen ds2 #conceptul revolte #mini #fiat 500

Primele imagini prelucrate digital ale lui Citroen DS2

Citroen ii va face lui DS3 un "frate mai mic", care va fi intitulat DS2 si va fi inspirat atat din conceptul Revolte, cat si din legendarul 2CV.

Citroen va crea un model de clasa subcompacta inspirat de conceptul revolte. Modelul va face parte din gama DS si va fi intitulat DS2. Avand in vedere denumirea si clasificarea acestuia, modelul va fi ceva mai mic decat un C3, dar nu atat de mic precum un C2. Automarket va prezinta primele ipoteze de design ale noului Citroen DS2 .

Artistul care a realizat acest model s-a inspirat atat din conceptul Revolte, cat si din celebrul 2CV. DS2 ar putea deveni astfel urmasul iconic al lui Citroen DS, cel putin din punctul de vedere al dimensiunilor si al siluetei. Pe de alta parte, acest aspect este rar intalnit si ar putea fi apreciat de catre fanii Citroen si nu numai. Abordarea retro aleasa de designerul respectiv ar putea fi una riscanta, dar daca va reusi DS2 ar putea deveni un model de succes precum cele din gama Mini si Fiat 500 .

Stopurile si bara spate cu un design futurist ar putea fi uitate de catre cei de la Citroen in laboratorul de creatie, urmand sa fie schimbate cu elemente mai practice pentru productie. Motorizarile noului DS2 ar putea fi preluate direct din gama C3, cel mai mic propulsor fiind o unitate cu trei cilindri, alimentata cu benzina.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea