Stiinta & Tehnologie

#criza #preturi #reparatii #romania #masini

Preturile masinilor noi au scazut in 2009, dar costurile de intretinere au crescut

Desi preturile masinilor noi au scazut in 2009 cu peste 10%, preturile pentru reparatii si intretinere au crescut cu 0,7% in Uniunea Europeana , dupa cum reiese dintr-un raport al Comisiei Europene.

Ultimul raport al Comisiei Europene privind preturile la automobile arata ca preturile au scazut usor, in termeni reali, in 2009 in Uniunea Europeana (…). In acelasi timp, preturile pentru serviciile de reparatie si intretinere, precum si pentru piesele de schimb, au continuat sa creasca mult peste nivelul inflatiei, ceea ce confirma necesitatea normelor mai stricte in materie de concurenta, in vigoare in acest sector cu incepere de la 1 iunie”.

Potrivit acestui raport, scaderea preturilor la autovehicule a fost posibila datorita stimulentelor introduse in foarte multe tari, cu scopul de a atenua impactul crizei. Romania este una dintre tarile cu cele mai mari reduceri la automobile din Uniune, dupa Slovenia, Lituania si Slovacia.

Cititi mai multe pe Auto.ro

  •   2010-07-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii