Stiinta & Tehnologie

#masini second-hand #piata auto #taxa auto

Preturile la masinile second-hand importate continua sa scada

Segmentul masinilor second-hand a intrat in declin de la inceputul anului, iar scaderea preturilor continua. Pretul mediu al masinilor de ocazie a scazut in 2010 cu 12% fata de anul anterior.

Chiar daca a fost multa vreme singurul segment in crestere al pietei auto, masinile second-hand sunt din ce in ce mai putin cautate, iar preturile sunt in scadere.

In primul trimestru al 2011, au fost inmatriculate 31.439 de second hand in Romania, cu 4.000 mai putin decat in perioada similara a anului trecut, potrivit Capital.ro.

Situatia este insa diferita fata de anul trecut, deoarece inmatricularile de masini noi au crescut putin fata de primele luni ale lui 2010.

Un studiu realizat recent de Daedalus si Auto.ro arata ca pretul mediu al masinilor de ocazie a scazut in 2010 cu 12% fata de 2009, iar tendinta va continua si in acest an.

Motivele principale ale scaderii inmatricularilor de masini second-hand importate in Romania raman taxa auto de mediu, cresterea pretului combistibililor si scaderea veniturilor romanilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea