Stiinta & Tehnologie

#preturi #ieftiniri #masini #ue

Pretul masinilor a scazut cu 10% in Romania

Publicat anul din 2007, “Car prices within the EU” (preturile automobilelor in Uniunea Europeana) este un raport al Comisiei Europene care monitorizeaza preturile masinilor vandute in UE, dar si diferentele de preturi dintre state pentru acelasi model de autoturism.

Potrivit acestui raport, autoturismele vandute pe piata romaneasca s-au ieftinit cu peste 10% fata de anul trecut, fapt ce claseaza Romania pe locul patru in toul statelor cu cele mai mari reduceri. Pe primele trei pozitii in fata noastra se afla Slovenia cu scaderi de 13.4%, Lituania 11,1% si Slovacia 11%.

Aceasta ieftinire vine dupa cativa ani buni de majorari. Potrivit rapoartelor din anii precedenti, in perioada 2007-2008 preturile aveau o crestere de 6.4%, iar in perioada 2008-2009 de 10.5%.

Daca masinile se ieftinesc, asta nu inseamna ca o sa economisim mai multi bani dupa achizitionarea unui automobil. Banii tot trebuie sa vina de undeva, asa ca serviciile de reparatii si intretinere sunt cele mai in masura sa actioneze. Astfel, preturile pentru reparaii, intretinere, dar si pentru piesele de schimb s-au dublat, de la 0.7% la 1.5%.

Consumatorii continua sa beneficieze de concurenta puternica de pe pietele auto . Suntinsa surprins sa constat ca preţurile pentru reparatiisi piese de schimb au con¬ti¬nuat sa creasca, in plina recesiune.”, a declarat Joaquin Almunia , vicepresedinte al CE, citat de capital.ro.

  •   2010-07-22
  •  

Articol scris de

R.B.

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare