Stiinta & Tehnologie

#preturi #ieftiniri #masini #ue

Pretul masinilor a scazut cu 10% in Romania

Publicat anul din 2007, “Car prices within the EU” (preturile automobilelor in Uniunea Europeana) este un raport al Comisiei Europene care monitorizeaza preturile masinilor vandute in UE, dar si diferentele de preturi dintre state pentru acelasi model de autoturism.

Potrivit acestui raport, autoturismele vandute pe piata romaneasca s-au ieftinit cu peste 10% fata de anul trecut, fapt ce claseaza Romania pe locul patru in toul statelor cu cele mai mari reduceri. Pe primele trei pozitii in fata noastra se afla Slovenia cu scaderi de 13.4%, Lituania 11,1% si Slovacia 11%.

Aceasta ieftinire vine dupa cativa ani buni de majorari. Potrivit rapoartelor din anii precedenti, in perioada 2007-2008 preturile aveau o crestere de 6.4%, iar in perioada 2008-2009 de 10.5%.

Daca masinile se ieftinesc, asta nu inseamna ca o sa economisim mai multi bani dupa achizitionarea unui automobil. Banii tot trebuie sa vina de undeva, asa ca serviciile de reparatii si intretinere sunt cele mai in masura sa actioneze. Astfel, preturile pentru reparaii, intretinere, dar si pentru piesele de schimb s-au dublat, de la 0.7% la 1.5%.

Consumatorii continua sa beneficieze de concurenta puternica de pe pietele auto . Suntinsa surprins sa constat ca preţurile pentru reparatiisi piese de schimb au con¬ti¬nuat sa creasca, in plina recesiune.”, a declarat Joaquin Almunia , vicepresedinte al CE, citat de capital.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea