Stiinta & Tehnologie

#low-cost #volvo #geely

Planurile Geely : Cea mai sigura masina low-cost, cu tehnologie Volvo

Dupa luni de tratative, chinezii de la Geely au intrat in sfarsit in posesia companiei suedeze Volvo, dupa ce Ford a acceptat instrainarea marcii pentru suma de 1,3 miliarde de dolari.

In plus, Geely a si inceput sa-si dezvolte strategia de afaceri. Astfel, nici nu s-au asezat bine la masa rotunda   Volvo, ca au si dezvaluit planurile de  lansa un model low-cost , care sa fie, pe deasupra, cel mai sigur vehicul de gen. Pentru realizarea acestuia, vor utiliza, bineinteles, tehnologiile si experienta Volvo.

Viitoarea masina ar putea concura cu Dacia Logan . Dupa finalizarea achizitiei, Geely a anuntat imediat ca va investi peste 900 de milioane de dolari intr-un plan de extindere si revenire pe profit a constructorului auto suedez. Producatorul chinez, cunoscut in Europa pentru incercarile esuate de a intra pe aceasta piata, in principal din cauza sigurantei scazute pe care o ofera vehiculele sale, planuieste dezvoltarea unui concurent low-cost pentru Dacia Logan.

Modelul va fi insa de peste 10 ori mai sigur decat Logan, sustin oficialii Geely, pentru ca vor utiliza tehnologiile si experienta Volvo si mana de lucru ieftina din China. Cu noul model low-cost Volvo, ce va fi sustinut financiar de Geely si produs de Volvo, producatorul chinez spera isi imbunatateasca imaginea in Europa. Conform Geely, viitorul model va intra in productie la sfarsitul anului 2010, iar in Europa va fi lansat in 2011.

Cititi mai multe pe Auto.ro   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea