Stiinta & Tehnologie

#piese auto #dacia logan #federal-mogul

Piese americane ale Federal-Mogul intra in componenta modelului Dacia Logan

Federal-Mogul , compania ale carei produse sunt prezente in 9 din 10 cele mai bune motoare ale anului 2010, anunta oficial strategia de dezvoltare pe piata romaneasca.

Compania Federal-Mogul foloseste tehnologii de ultima generatie si mijloace de productie inovatoare. Toate produsele Federal-Mogul respecta cele mai noi cerinte ale industriei - protectia mediului prin reducerea emisiilor de carbon si scaderea consumului de combustibil - asigurand un grad sporit de siguranta atat pasagerilor din autovehicul cat si pietonilor. Productia companiei urmareste tendintele din domeniul energiilor alternative si al eficientei energetice” – a afirmat Rostislav Psota, Field Marketing Manager a Federal-Mogul pentru Europa Centrala si de Est.

Federal-Mogul nu are inca o reprezentanta oficiala in Romania, insa produsele companiei sunt bine-cunoscute pe piata romaneasca de peste 10 ani, datorita partenerilor de distributie - companii specializate in domeniul importului si distributiei de piese auto precum AD Autototal, Autonet Import, Szakal-Metal, Intercars, Taramon-Met, Meteor-Trost, cefin Romania, Pro Tech, Ro Group.

Federal-Mogul
produce piese de motor si placute de frana pentru grupul Renault, care ajung in componenta modelului Dacia Logan. Federal-Mogul ofera aici aceleasi marci premium ca si pe celelalte piete europene, anume Champion, Moog, Ferodo, Beral, Payen, Goetze, Nural, AE, Glyco. Unele dintre cele mai populare produse ale companiei pe piata romaneasca sunt placutele si sabotii de frana Ferodo (in domeniul auto, "ferodo" se foloseste ca substantiv comun cu referire la saboti de frana), piesele de suspensie si directie Moog, piesele de motor Goetze.

Gama de produse a companiei are o acoperire extrem de ridicata, asigurand piese de schimb pentru 98.5% din parcul de automobile existent in Europa. Potrivit informatiilor de la Ward Communication, componentele Federal-Mogul sunt prezente in 9 din 10 cele mai bune motoare din 2010, alese de juriul specializat Ward la Salonul Auto de la Detroit 2010.

Strategia globala a companiei a adus vanzari in valoare de 5.3 miliarde USD in 2009, cu o distributie a vanzarilor de 42% pe Europa, 42% pe America de Nord si Canada, si 16% pe BRIC (Brazilia, Rusia, India, China) si restul lumii.  In 2009, procentul de vanzari ale companiei este 71% pe segmentul de vehicule usoare, 20% pe segmentul de vehicule comerciale  si 9%  in segmentul industrial si energetic. Capacitatea globala de productie pentru 2010 atinge 40% pentru Europa, si 30% pentru America de Nord si Canada.

Federal-Mogul Corporation este un furnizor global de frunte in domeniul tehnologiilor pentru sisteme de propulsie si siguranta, deservind cei mai importanti producatori de echipamente originale pentru autoturisme, autovehicule comerciale usoare si grele, echipamente agricole, navale, feroviare, de utilaje de constructii si echipamente industriale, precum si catre piata mondiala a pieselor de schimb ( aftermarket ). Tehnologia de varf si inovatia, experienta in reducerea costurilor de productie, precum si activitatile de marketing si distributie, asigura livrarea de produse, marci si servicii de varf, la un nivel de calitate excelent si la un pret competitiv. Federal-Mogul a fost infiintata in Detroit in 1899. Compania are sediul central in Southfield, Michigan si are circa 39.000 de angajati in 36 de tari.

Produsele Federal-Mogul pentru Aftermarket sunt comercializate sub o varietate de marci, inclusiv, dar fara a se limita la, piese motor AE, stergatoare ANCO, bujii si stergatoare Champion, garnituri Fel-Pro, placute de frana Ferodo, cuzineti Glyco, segmenti de piston si camasi, garnituri si simeringuri Goetze, piese directie si suspensie Moog, componente butuc roata National, pistoane si seturi motor Nural, garnituri Payen, piese motor Sealed Power® si componente franare si faruri Wagner.

Cititi mai multe pe Auto.ro   

  •   2010-04-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii