Stiinta & Tehnologie

Pierdere de 900.000 euro pentru Germanos Romania in semestrul I

Cif
ra de afaceri Germanos Romania a crescut cu aproape 30% si a ajuns la 54,9 milioane de euro, insa profitul brut a scazut cu 3,2 milioane de euro, compania inregistrand o piedere de 900.000 de euro pentru primul semestru al 2006.

Cifra de afaceri a Germanos Romania a crescut cu 40,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa compania a inregistrat pierderi de 900.000 de euro, fata de un profit brut de 2,3 de milioane de euro, cat a avut in ianuarie-iunie 2005, conform raportarii semestriale remise de companie Bursei de la Atena.

Ponderea subsidiarei romane in vanzarile grupului a fost de 10.1%, cu un punct procentual mai mult decat anul trecut. Romania ramane pe locul al treilea ca cifra de afaceri din totalul vanzarilor grupului Germanos, devansata doar de Grecia si Polonia.

Vanzarile grupului elen au fost de aproximativ 540 milioane de euro in primul semestru din 2006, in crestere cu peste 25% fata de semestrul I din 2005. Profitul net al grupului Germanos crescut de cinci ori si a ajuns la 143 milioane de euro.

Profitul brut raportat de grupul Germanos a fost de 159 ,7 de milioane de euro, in mare parte datorita vanzarii unor pachete de actiuni detinute la Hellenic Duty Free Shops si la operatorul mobil Silkway din Uzbekistan .
  •   2006-08-31
  •  

Articol scris de

NewsIn

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.