Stiinta & Tehnologie

#mitsubishi asx #suv #citroen #peugeot

Peugeot si Citroen confirma SUV-ul derivat din Mitsubishi ASX

Mitsubishi si grupul PSA au confirmat acordul incheiat pentru a dezvolta un nou SUV compact. Vestea vine sa sustina ultimele zvonuri conform carora urmatorul model va avea la baza noul Mitsubishi ASX .

Acesta va ajuta brandurile sa ofere publicului un SUV de dimensiuni medii care va fi pozitionat sub Citroen C-Crosser si Peugeot 4007 , derivate la randul lor din mitsubishi outlander. Conform ultimelor informatii vehiculate in presa, varianta Peugeot ar putea primi denumirea de 2008.

Noul SUV va fi lansat in Europa in 2012, iar vanzarile modelului sunt estimate la aproximativ 50.000 de exemplare pe an. Conform PSA, segmentul SUV-urilor compacte va creste cu aproximativ 60% pana in 2015.

Tractiunea va fi pe rotile din fata sau integrala, modelele franceze urmand sa fie puse in miscare de propulsorul HDI de 1,6 litri, care, combinat cu versiunea cu tractiune pe doua roti, va consuma numai 4,7 litri la suta de km.

Cititi mai multe pe Auto.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea