Stiinta & Tehnologie

Peste 50% din romani vor masina noua

Romania este singura tara din Uniunea Europeana in care mai mult de jumatate din populatie vrea sa-si schimbe masina in urmatorii doi ani. In comparatie, doar o treime dintre maghiari , nemti sau polonezi viseaza la o alta masina. Potrivit unui studiu realizat de GE Money Romania, romanii vor sa cheltuiasca, in medie, 8.400 de euro pentru viitoarea masina. Majoritatea prefera sa apeleze la imprumuturi bancare sau contracte de leasing.

Surprinzator, un roman este dispus sa plateasca o rata lunara de 350 de euro, in timp ce un german nu vrea sa scoata din buzunar mai mult de 260 de euro. "Portretul robot" al viitorului posesor auto este: barbat, tanar, necasatorit, cu venit peste medie. Pretul nu este principalul criteriu luat in considerare la achizitionarea unei masini.

Romanii sunt mai interesati de starea tehnica, anul fabricatiei si consumul de combustibil al masinii. In primele patru luni ale acestui an, vanzarile de autoturisme noi au crescut cu 9,1% fata de aceeasi perioada din 2007.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea