Stiinta & Tehnologie

#furt de date #Cambridge Analytica #facebook

Peste 112.000 de romani, victime ale Cambridge Analytica! Afla daca te numeri printre ei

Peste 112.000 de cetateni romani au cazut victime ale scurgerii de date de la Facebook catre Cambridge Analytica. Acest lucru s-a intamplat dupa ce 78 de romani, au instalat aplicatia "This is your digital life".

 

Dupa ce cei 78 de romani si-au instalat aplicatia, alti 112.343 de romani, prieteni virtuali cu resepctivii, au cazut in capcana celor de la Cambridge Analytica, datele personale ale acestora ajungand pe serverele lor, potrivit Digi24.

In total, in intreaga lume, au fost afectate peste 87 de milioane de conturi, ale caror date au ajuns pe serverele Cambridge Analytica, acestea fiind folosite in cadrul campaniei electorale prezidentiale americane din 2016, dar si in cazul altor alegeri din tari aflate in Europa si Africa.

Cum poti afla daca te numeri printre victime

Facebook a inceput deja sa trimita notificari catre milioane de utilizatori pentru a-i anunta daca datele personale le-au fost folosite ilegal.

Poti verifica daca datele tale sau ale prietenilor tai au fost colectate de Cambridge Analytica, prin tool-ul oficial de la Facebook.

Il poti accesa aici.

Mark Zuckerberg, Fondatorul Facebook, a fost invitat sa dea explicatii in Senatul american, dupa ce a anuntat deja masuri de intarire a confidentialitatii informatiilor personale. In cadrul evenimentului Mark a tinut sa mentioneze ca: "Nu am avut o viziune suficient de ampla asupra responsabilitatii noastre si asta a fost o mare greseala. A fost greseala mea si imi pare rau. Eu am fondat Facebook, eu il conduc si eu sunt responsabil pentru ceea ce se intampla acolo", potrivit stirileprotv.ro.

Totodata, Mark Zuckerberg a precizat ca a gresit luand de bune asigurarile firmei de consultanta Cambridge Analytica, cum ca a folosit datele exclusiv pentru a face un studiu, iar apoi le-a sters. Fondatorul Facebook a mai precizat ca in prezent mii de aplicatii sunt analizate pentru ca aceasta greseala sa nu se mai repete.

"Unul dintre cele mai mari regrete ale mele ca sef al companiei este ca am identificat cu intarziere operatiunile rusesti din 2016", a mai declarat Mark, in cadrul congresului.

Sursa foto: betanews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea