Stiinta & Tehnologie

#pericol sanatete #casti telefon #generatia disconnect

Pericolul ascuns din castile telefoanelor!

Dupa generatia fast-food si facebook, un alt fenomen ia amploare, mai exact generatia disconnect. In drumul spre scoala, in parc, in lift, castile telefonului sunt principalul accesoriu al tinerilor din ziua de azi, fie ca sunt prinsi intr-o conversatie, fie ca pur si simplu asculta muzica. Oamenii de stiinta trag un semnal de alarma, insa! Tinerii "uita" sa asculte!

Castile, o obsesie a adolescentilor si numai, ii deconecteaza de la viata cotidiana, ii blocheaza pur si simplu intr-o lume paralela, ii face imuni la viata sunetelor din jur, mai exact ii anesteziaza pur si simplu, spune un grup de specialisti americani de la Universitatea din Pennsiylvania.

Folosirea indelungata a castilor poate duce la pierderea memoriei intrucat, mai arata studii recente, sunetele naturale, ca ciripitul pasarilor sau adierea vantului, contribuie de fapt la imbunatatirea acesteia, in consecinta, privarea de aceste sunete din cauza dispozitivelor nu are un efect benefic.

Un experiment facut de profesorii din cadrul Universitatii din Pennsylvania a demonstrat ca un tanar care a stat cateva minute intr-un parc a repetat un numar format din mai multe cifre imdiat dupa ce l-a auzit, in timp ce altul care a ascultat muzica la casti nu a reusit sa-l retina.

Sursafoto:recyclebinofamiddlechild.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea