Stiinta & Tehnologie

#pedale #toyota #transit classic #ford

Pedalele-problema afecteaza si Ford: americanii opresc productia la o fabrica chineza

Pedalele care au obligat Toyota sa opereze rechemari de milioane de autovehicule ar putea afecta si Ford.

Astfel, producatorul american a oprit productia van-ului Transit Classic intr-o fabrica din China pentru ca la asamblarea acestuia se folosea acelasi tip de pedala de acceleratie care le-a dat batai de cap japonezilor.

La aceasta fabrica lucrul a inceput in decembrie anul trecut si pana acum au fost produse 1.600 unitati Transit Classic , toate destinate pietei din China. Masinile sunt produse in parteneriat cu Jiangling Motors Co., iar pedalele de acceleratie sunt fabricate de CTS Corp. din Indiana, companie presupusa a fi "vinovata" si de pedalele "ucigase" montate pe diverse modele Toyota.

Decizia luata de Ford impreuna cu Jiangling este una preventiva, avand in vedere ca pana la aceasta data nu s-au inregistrat niciun fel de plangeri din partea clientilor. "Nu am determinat, inca, daca avem cu adevarat o problema. Cert este ca am descoperit un design similar", a spus Alan Mulally, presedintele Ford.

Ford-ul Transit Classic produs in China este singurul model  din portofoliul americanilor care are in componenta pedale produse de CTS Corp.

Cititi mai multe pe Auto.ro    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea