Stiinta & Tehnologie

#romania #vanzari #passat cc

Passat CC isi cauta peste 500 de clienti

Cel mai bine vandut model din clasa medie este disponibil inca din iunie cu o noua versiune de caroserie . Berlina cu patru locuri ar putea realiza vanzari de peste 500 de unitati in acest an.

Volkswagen intentioneaza sa-si consolideze pozitia in clasa medie odata cu lansarea modelului Passat CC , dupa ce versiunile de caroserie berlina si break ale Passatului sunt, in continuare, cel mai bine vandute in segmentul clasei medii, atat in Romania, cat si in Europa. Numai in primele sapte luni au fost vandute in Romania peste 2.000 de Passaturi.

Modelul ocupa locul al treilea in portofoliul Volkswagen in functie de vanzarile realizate, dupa Polo si Golf. Reprezentantii Porsche Romania estimeaza vanzari de 500-550 de unitati pentru modelul Passat CC pana la sfarsitul acestui an si de 900 de unitati in 2009.

Porsche Romania a inceput in urma cu doua luni comercializarea modelului CC.

Cu un nume oarecum derutant, folosit preponderent in industria auto pentru a descrie un Cabrio-Coupe, noul Passat se prezinta ca o berlina cu patru locuri. In fapt, fata de Passatul sedan, modelul CC are cu totul alte linii ale caroseriei, ceea ce confera masinii o alura mult mai dinamica si mai tinereasca.

Desi acoperisul masinii coboara abrupt spre spate, urmand formele unui coupe clasic, pe al doilea rand de scaune pot sta confortabil doua persoane de pana la 1,80 de metri. Modelul se inscrie prin dimensiunile sale in clasa medie, iar gama de motorizari include 5 propulsoare. Lungimea masinii este de 4,8 metri, iar ampatamentul masoara 2,71 de metri. Sunt disponibile trei motoare pe benzina: 1,8 litri si 160 de cai-putere, 2 litri si 200 CP si 3,6 litri si 300 CP. Cele doua dieseluri de 2 litri dezvolta 140, respectiv 170 de cai-putere.

In afara cutiei de viteze manuale, se poate opta pentru o cutie de viteza DSG in sase sau sapte trepte, contra unui pret suplimentar. Cel mai mare avantaj in cazul alegerii acestora il reprezinta economia de carburant de pana la 12%. Preturile pentru Passat CC incep de la 22.000 de euro, fara TVA, sau optionale si ajung la 32.000 de euro, in functie de motorizare.

Vanzarile Volkswagen au scazut in Romania cu 4,2% la sfarsitul primelor sapte luni din acest an si au ajuns la 12.200 de autoturisme. Tot in aceasta perioada, vanzarile marcii germane pe segmentul vehiculelor comerciale au avansat cu 39 de procente la aproape 2.000 de unitati. Pentru 2008, vanzarile Volkswagen in Romania sunt estimate sa ajunga la 23.000 de autoturisme. In aceasta toamna, urmeaza sa fie lansat si coupe-ul Scirocco , aflat la a treia generatie.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea