Stiinta & Tehnologie

#ovi maps #nokia #gps

Ovi Maps a fost descarcat de 1 milion de ori

Nokia a anuntat ca, din momentul lansarii noii versiuni Ovi Maps cu navigarie auto si pietonala gratuita, in 21 ianuarie 2010, aplicatia a fost descarcata de peste 1,4 milioane de ori.

Pragul de un milion de descarcari a fost atins la o doar o saptamana dupa lansare. Anssi Vanjoki, vicepresedinte Executiv la Nokia a declarat ca in medie, aplicatia este descarcata o data pe secunda, 24 de ore pe zi.

Strategia Nokia

Succesul noii versiuni Ovi Maps este un element cheie al strategiei Nokia de a fi lider pe piata hartilor mobile, a navigatiei si a serviciilor bazate pe locatie. Prin valorificarea investitiei sale in NAVTEQ, Nokia a reusit sa elimine costurile asociate navigatiei auto si pietonale, activand rapid o baza de utilizatori foarte extinsa, careia ii poate oferi noi functii, continut si servicii bazate pe locatie. Pe data de 31 ianuarie 2010, cele cinci tari in care noua versiune Ovi Maps a fost descarcata cel mai frecvent erau China, Italia, Regatul Unit, Germania si Spania. Cele mai populare cinci dispozitive Nokia pe care a fost instalata aplicatia descarcata au fost Nokia 5800 XpressMusic, Nokia N97 mini, Nokia N97, Nokia 5230 si Nokia E72 .

Din martie


Incepand de luna viitoare, toate smartphone-urile noi Nokia compatibile GPS vor include noua versiune Ovi Maps, preincarcata cu date cartografice locale, navigatie pietonala si auto avansata si acces la ghidurile de calatorie Lonely Planet si Michelin, fara costuri suplimentare.  

Ovi Maps ofera acoperire pentru peste 180 de tari, navigatie auto si pietonala pentru 74 de tari in 46 de limbi si informatii despre traficul rutier din peste 10 tari. Exista peste 6.000 de repere 3D pentru 200 de orase din intreaga lume. Ghidurile Lonely Planet si Michelin ofera informatii despre peste 1.000 de destinatii din intreaga lume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea