Stiinta & Tehnologie

#opel #insignia #londra

Opel Insignia ajunge in Londra

Londra. In timp ce muncitorii transportau o sfera cu diametrul de 4,7 metri din Potters Fields Park, un obiect masiv a cazut in sase secunde de la o inaltime de 45 de metri si a fost prins in ultimul moment, dezvaluind un autovehicul intact, nemaivazut de public: modelul Opel Insignia .

Peste 300 de invitati erau pregatiti sa vada cum noul autovehicul plonjeaza din sfera, in timp ce acesta se afla suspendat in aer. „Suntem foarte mandri de modelul Insignia si am decis ca un autovehicul extraordinar are nevoie de o intrare pe masura. De aceea am ales sa coboram automobilul intr-una din cele mai frecventate si mai reprezentative locatii: pe Tower Bridge, chiar langa Consiliul Londonez”, a mentionat Alain Visser, Director de Marketing pentru GM Europa, care a condus modelul Insignia pe scena.

Insignia debuteaza astazi, 22 iulie, la Salonul International Auto Britanic, cand Opel va anunta datele tehnice ale autovehiculului, precum si pretul sau in Germania. Vanzarile vor incepe imediat in Germania, pentru ambele versiuni, hatchback si notchback, cu o gama de sapte motorizari. Toate modelele respecta standardele de emisii Euro 5 si sunt echipate cu cutii de viteze manuale sau automate, cu sase viteze.

Noul Insignia reprezinta de asemenea scena pe care Opel isi etaleaza multe din tehnologiile sale inovative. Acesta este un alt motiv al intrarii spectaculoase a autovehiculului: pentru a sublinia dedicarea companiei pentru precizie, declara oficialii General Motors.

Sambata, sfera de 3,2 tone „s-a prabusit” catre pamant. Duminica, o macara inalta de 62 de metri a ridicat sfera din craterul masiv de pe Potters Fields, avand misiunea de a starni curiozitatea publicului. Luni, autovehiculul a plonjat in mod spectaculos de la 45 de metri inaltime, revenind pe pamant. Organizatorii au fost obligati sa asigure aterizarea in siguranta a masinii.

„Am dorit sa evidentiem atentia pentru detalii si gradul inalt de precizie care stau la baza noului Opel Insignia. Asemenea autovehiculului, acest eveniment trebuia sa fie coordonat cu meticulozitate pana la ultimele detalii”, a adaugat Visser.

Utilizand ultima tehnologie disponibila, o echipa de 60 de persoane a lucrat peste 7.200 de ore cumulate, pentru planificarea, organizarea, repetarea si realizarea numarului de senzatie. Aceste persoane au lucrat 96 de ore in continuu pe amplasamentul de la Potters Fields pentru a asigura succesul caderii rapide a masinii, permitand autovehiculului sa atinga o viteza de coborare de 7,6 metri pe secunda.

Utilajul care a facut posibil acest lucru a necesitat aproximativ 3 kilometri de cabluri electrice si de control. Acesta a inclus 152 de metri de furtunuri de aer si peste 120 de montaje aeriene. Treisprezece frane pneumatice controlate prin intermediul computerului au oprit peste 2,7 de tone care se deplasau cu o viteza ametitoare.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea