Stiinta & Tehnologie

#seat ibiza st #hayon #hatchback

OFICIAL: Seat Ibiza ST, cel mai nou break spaniol

Seat a publicat in urma cu cateva momente primele informatii si imagini ale noului Ibiza ST , derivatul break al hatchback-ului spaniol.

Asteptat sa debuteze live in data de 2 martie la Salonul Auto de la Geneva, noul Seat Ibiza ST isi face aparitia prematur, spaniolii publicand astazi primele informatii despre cel mai nou membru al gamei din Martorell.

Cel de-al treilea derivat in gama Seat vine cu un design sportiv, inspirat de formele conceptului prezentat anul trecut la Frankfurt. Aspectul frontal se pastreaza aproape intact in timp ce posteriorul primeste trasaturile unui break pur, dominat de un set de blocuri optice care se prelungesc pe hayon .

Noul Ibiza ST este mai mare decat fratele sau hatchback cu 18 cm, ceea ce se traduce intr-o lungime totala de 4.23 metri, suficienta pentru a servi clientilor care isi doresc un spatiu interior generos dar si un portbagaj pe masura, capabil sa insumeze 430 de litri . Capacitatea de incarcare normala poate fi marita prin rabatarea fractionata a banchetei iar accesul in portbagaj poate fi facilitat prin deschiderea larga a hayonului.

Cum era de asteptat, interiorul break-ului este o copie la indigo a hatchback-ului, singurele diferente fiind facute de compartimentarea spatiului, in special pentru ocupantii locurilor din spate. Sub capota se vor afla sase motorizari, trei pe benzina si trei dieseluri, deja familiare publicului cunoscator si fanilor brandului spaniol .

Modelul spaniol se poate bucura, in functie de versiune, de un bagaj de putere cuprins intre 70 si 105 cai putere, cele mai interesante optiuni urmand a fi TSI-ul de 1.2 litri si dieselul 1.2 TDI cu common-rail. Cum era de asteptat, unitatile pot fi cuplate la o transmisie cu dublu-ambreiaj DSG, de provenienta Volkswagen.

Break-ul iberic este asteptat sa debuteze pe strazi abia la inceputul verii, impreuna cu trei niveluri de echipare: Reference, Style si Sport.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea