Stiinta & Tehnologie

#meriva #opel #mvp

OFICIAL: Primele imagini ale noului Opel Meriva

Opel a dezvaluit astazi primele imagini ale mult asteptatului sau MPV, botezat . Noua generatie vine cu propulsoare economice, tinuta de drum mai buna si o deschidere inteligenta a usilor.

Cu numai cateva zile inainte de debutul primului mare salon auto al anului, Opel dezvaluie imaginile mult asteptatului Meriva . MPV-ul german confirma tendintele de design anticipate de numeroasele fotografii spion si pastreaza trasaturile conceptului prezentat in 2008 la Geneva.

Spre surprinderea multora, Meriva preia in versiunea de serie deschiderea opusa a portierelor, botezata sugestiv FlexDoors, capabila sa usureze accesul in habitaclu pentru cei de pe locurile din spate. Al doilea rand de portiere se deschide pana la un unghi de 90 de grade si se blocheaza automat la plecarea de pe loc, fara a putea fi deblocat in mers.

Cum era si normal, tendintele inaugurate de Astra si Insignia au fost preluate si de Meriva, atat in partea frontala cat si in cea posterioara.In plus, suprafata vitrata a crescut in zona posterioara pentru a creste campul vizual al copiilor.

MPV-ul este caracterizat de un interior versatil, care poate fi configurat cu usurinta dupa nevoile fiecarei familii. Bancheta din spate poate fi rabatata complet sau poate fi mutata pentru mai mult spatiu la nivelul picioarelor. Inginerii germani au venit cu o solutie ingenioasa si in ceea ce priveste spatiile de depozitare, solutie botezata FlexRail.

Spre deosebire de vechea generatie, noul Meriva vine cu o latime mai mare si un ampatament generos, ceea ce se traduce in tinuta de drum imbunatatita. Sub caroserie, Opel a folosit o platforma hibrida , creata cu componente provenind de la precum Corsa, Zafira si Astra.

Propulsia va fi asigurata de sase motoare turboalimentate, regasite si pe Astra, care vor oferi puteri totale cuprinse intre 74 si 138 de cai dar si o economie de carburant de 15%. Nu va lipsi nici versiunea , care va impresiona probabil la capitolele consum si emisii.

Cititi mai multe pe Automarket.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea