Stiinta & Tehnologie

#monovolum #mazda5 #conceptul nagare

OFICIAL: Noul Mazda5, primele fotografii si informatii

Mazda va lansa in martie la Salonul de la Geneva noua generatie a lui . Acesta promite sa revolutioneze segmentul monovolumelor printr-un design interesant.

Mazda a prezentat astazi primele imagini si informatii oficiale legate de noua generatie a monovolumului Mazda5 , unul dintre pretendentii la pozitia de top a segmentului monovolumelor de .

Desi japonezii sunt zgarciti in ceea ce priveste informatiile oficiale legate de noul lor model, primul comunicat de presa ne dezvaluie cateva dintre detalii interesante. Astfel, aflam ca scopul principal al designului exterior al noului Mazda5 a fost acela de a lansa o noua linie estetica care se bazeaza mai ales pe emotie. Pe langa "fata" imprumutata aproape in totalitate de la noua generatie a lui Mazda3 , noul "5" vine cu linii laterale fluide care se termina in sina de deschidere a usilor si care transforma un design semiutilitar intr-unul plin de incarcaturi estetice care face parte din modelul fluid dezvoltat odata cu lansarea conceptului Nagare.

"Principalul scop urmarit atunci cand am creat noul Mazda5 a fost sa dezvoltam un monovolum care combina performantele ecologice superioare pe care le cer vremurile actuale cu o noua expresie a designului", sustine Matsuoka, managerul de dezvoltare al proiectului.

Interiorul lui Mazda5 poate gazdui sapte persoane, scaunele si locurile beneficiind de o abordare practica de top. Japonezii nu au dezvaluit intreaga gama de motorizari disponibile pentru noul lor model, marginindu-se sa afirme ca variantele pe benzina inseamna o unitate de 1.8 litri si una de 2.0 litri dezvoltata special pentru Mazda5. Noul motor DISI de 2.0 litri este dublat de (Start&Stop in versiune Mazda) si de o cutie manuala cu sase rapoarte. Automarket va va oferi intreaga lista de motorizari disponibile si caracteristicile tehnice ale fiecarui motor in momentul in care acestea vor fi disponibile.

Noul Mazda5 va fi in premiera mondiala in 2 martie la Salonul Auto de la Geneva, urmand ca monovolumul nipon sa intre pe pietele europene in toamna acestui an.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea