Stiinta & Tehnologie

#tdi #tfsi #oficial #audi a1

OFICIAL: Noul Audi A1

Audi A1 isi arata in sfarsit fata. Noul model este prima incercare a marcii germane de a domina segmentul premium de oras.

Dupa o serie de teasere care au tinut fanii marcii cu sufletul la gura, Audi a prezentat astazi oficial primele imagini ale celui mai nou model din gama: A1. Modelul este prima incercare a celor de la Audi de a intra pe segmentul modelelor de oras, urmand sa atace direct favoritii segmentului subcompact premium, Mini si Alfa Romeo MiTo.

Audi considera ca noul lor model se adreseaza publicului tanar din orasele mari ale lumii, in sprijinul acestui " portret robot " al viitorilor clienti venind dimensiunile sale compacte, agilitatea in trafic si posibilitatea de a fi utilizat fara probleme in viata de fiecare zi a orasului.

DESIGN

Liniile noului model de segment B al celor de la Audi isi trag seva din cele ale gamei de generatie recenta a cobstructorului din Ingolstadt. A1 prezinta aceeasi grila single frame regasita pe modelele marcii, aceeasi linie de profil arcuita in zona plafonului, aceiasi montanti C care ii confera modelului un aspect placut de coupe, aceleasi aripi evazate care imprima dinamism si acelasi stil de blocuri optice frontale, cu o forma ceva mai angulara de aceasta data. Toate acestea au fost insa implementate de designerii Audi condusi de Walter De' Silva pe un model de segment redus.

Interiorul lui Audi A1 este dominat de linia orizontala a plansei de bord, aceasta fiind inspirata, conform celor de la Audi, din aripa unui avion. Aceasta este, de altfel, explicatia pentru formele interesante ale gurilor de aerisire, care seamana cu motoarele unui aparat de zbor . Materialele sunt de inalta calitate, tradand apartenenta modelului la segmentul premium, in timp ce solutiile tehnologice implementate de marca germana pe noul sau model reusesc sa il impuna pe A1 ca unul dintre pretendentii la sefia segmentului. Printre acestea se numara sistemul de navigatie MMI Plus, care are in centru un monitor retractabil aflat in zona superioara a plansei de bord, sau sistemul audio Bose de 465W cu pachet surround.

Peste toate, Audi a ales sa ii imprima fiecarui exemplar A1 o tusa individuala, viitorii clienti urmand sa poata personaliza masina in functie de nevoile si gusturile personale. Astfel, gama de culori disponibile pentru individualizarea elementelor precum plansa de bord, gurile de aerisire sau, la exterior, arcul plafonului este foarte larga, noutate absoluta fiind reprezentata de faptul ca un client Audi A1 isi va putea personaliza masina si dupa cumparare, in functie de trendurile la moda in momentul respectiv sau de gusturi.

MOTORIZARI

Audi A1
va fi disponibil imediat dupa lansare impreuna cu patru optiuni de motorizare. Vorbim de doua unitati diesel TDI si de doua TFSI pe benzina care dezvolta intre 86 si 122 CP. Conform datelor provizorii de consum oferite de Audi, valorile maxime atinse de A1 la acest capitol se vor opri la doar 5.4 litri/100 km pentru motorul TFSI de 1.4 litri si 122 CP, in timp ce unitatea TDI de 1.6 litri de 90 CP va consuma 3.8 litri/100 km si reuseste sa emita doar 99 de grame CO2/km. Toate motoarele lui A1 vor fi echipate inca din standard cu sistemul Start&Stop si cu un pachet de regenerare a energiei utlilizate la franare

La capitolul transmisii, clientii viitorului A1 se vor putea baza fie pe cutii manuale, fie pe o unitate S-Tronic cu sapte trepte si dublu ambreiaj. Aceasta din urma va putea fi comandata atat manual, cat si automat, padelele din spatele volanul urmand sa poata fi comandate din lista de optionale ale modelului.

PRET

Noul Audi A1 va fi prezentat in premiera mondiala in 2 martie, la Salonul Auto de la Geneva, urmand sa intre pe pietele europene in cursul primaverii. Pretul de baza anuntat de Audi pentru motorul TFSI de 1.2 litri si 86 CP: 16.000 de euro.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea