Stiinta & Tehnologie

#document #excel #powerpoint #onenote #word #office #microsoft #nokia

Oficial: Nokia si Microsoft au facut echipa

Companiile Nokia si Microsoft au anuntat incheierea unei aliante prin care suita Office va fi introdusa pe telefoanele Nokia.

Totusi, colaborarea dintre Nokia si Microsoft a inceput din 2008, cand finlandezii au inceput sa includa acces la e-mail prin serviciul Microsoft Exchange.

Strategie

Se pare ca acordul intre cele doua parti a fost facut dupa ce atat Nokia, cat si Microsoft au avut de suferit in urma concurentei venite din partea Apple cu iPhone, Research In Motion cu noile dispozitive BlackBerry sau sistemul de operare Google Android.

Reprezentantii celor doua companii au facut public faptul ca initial aplicatiile Word, PowerPoint , Excel si OneNote vor fi preinstalate pe terminalele din seria E, iar distributia lor sa inceapa din 2010. Alianta a fost anuntata oficial in data de 12 august 2009. Anuntul a fost facut de catre Kai Oistamo, vicepresedinte executiv a diviziei de mobile din cadrul Nokia si Stephen Elop, presedintele diviziei de business, responsabil de aplicatiile software din cadrul Microsoft. Contractul prevede ca telefoanele Nokia sa dispuna si de Microsoft Office Communicator Mobile si Microsoft SharePoint Server.

Rezultate

Este clar ca Microsoft doreste o extindere a potentialului pe care suita Office o are pe telefoanele mobile. Totusi, unii analisti inclina sa creada ca aceasta miscare nu va avea succes din cauza dificultatii pe care utilizatorii o intampina atunci cand trebuie sa creeze fisiere Word, Excel si PowerPoint pe un telefon mobil.

Chiar daca Microsoft va distribui suita Office pentru mobile, unul dintre rivalii cei mai puternici sunt cei de la DataViz Inc. care in prezent pun la dispozitia utilizatorilor o suita capabila de afisare de documente Office pentru dispozitivele BlackBerry si cele care ruleaza Android.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea