ong>Companiile Nokia si Microsoft au anuntat incheierea unei aliante prin care suita Office va fi introdusa pe telefoanele Nokia.

Totusi, colaborarea dintre Nokia si Microsoft a inceput din 2008, cand finlandezii au inceput sa includa acces la e-mail prin serviciul Microsoft Exchange.

Strategie

Se pare ca acordul intre cele doua parti a fost facut dupa ce atat Nokia, cat si Microsoft au avut de suferit in urma concurentei venite din partea Apple cu iPhone, Research In Motion cu noile dispozitive BlackBerry sau sistemul de operare Google Android.

Reprezentantii celor doua companii au facut public faptul ca initial aplicatiile Word, PowerPoint , Excel si OneNote vor fi preinstalate pe terminalele din seria E, iar distributia lor sa inceapa din 2010. Alianta a fost anuntata oficial in data de 12 august 2009. Anuntul a fost facut de catre Kai Oistamo, vicepresedinte executiv a diviziei de mobile din cadrul Nokia si Stephen Elop, presedintele diviziei de business, responsabil de aplicatiile software din cadrul Microsoft. Contractul prevede ca telefoanele Nokia sa dispuna si de Microsoft Office Communicator Mobile si Microsoft SharePoint Server.

Rezultate

Este clar ca Microsoft doreste o extindere a potentialului pe care suita Office o are pe telefoanele mobile. Totusi, unii analisti inclina sa creada ca aceasta miscare nu va avea succes din cauza dificultatii pe care utilizatorii o intampina atunci cand trebuie sa creeze fisiere Word, Excel si PowerPoint pe un telefon mobil.

Chiar daca Microsoft va distribui suita Office pentru mobile, unul dintre rivalii cei mai puternici sunt cei de la DataViz Inc. care in prezent pun la dispozitia utilizatorilor o suita capabila de afisare de documente Office pentru dispozitivele BlackBerry si cele care ruleaza Android.
  •   2009-08-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii