Stiinta & Tehnologie

#eco #vehicule electrice #comisia europeana

Oficial: industria auto europeana va investi in vehiculele ecologice

Ministrii industriei auto din Uniunea Europeana s-au adunat ieri la Bruxelles pentru un consiliu al competitivitatii si au hotarat: sunt necesare restructurari majore si investitii in dezvoltarea masinilor ecologice. Proiectul face parte din noua politica industriala pe care UE vrea sa o promoveze dupa iesirea din criza.

In acest sens, Comisia Europeana s-a angajat sa prezinte un plan de actiuni in favoarea vehiculelor electrice si hibride. "Industria trebuie sa ia decizii acum, pentru a nu ramane in intarziere ", a declarat ministrul spaniol Miguel Sebastian, presedintele reuniunii. "UE are o industrie auto puternica, dar trebuie sa se reinnoiasca, iar una dintre sanse este automobilul electric", a mai explicat oficialul spaniol.

O mare problema o reprezinta totusi infrastructura in cazul acestui tip de vehicule, cea care va trebui sa le permita europenilor sa reincarce bateriile oriunde in Europa, fara riscuri. Pana acum BMW si Volkswagen au anuntat ca vor scoate la vanzare primele masini electrice in 2013.

Cititi mai multe pe Auto.ro   

  •   2010-03-03
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii