Stiinta & Tehnologie

#uuv #urban utility vehicle #crossover #gmc granite concept

OFICIAL: GMC Granite Concept - adio SUV si pick-up!

Divizia de vehicule utilitare mari a General Motors se reinventeaza cu un concept complet nou, botezat Granite , care deschide drumul americanilor spre segmentul crossover-elor compacte.

Planurile de restructurare ale GM incep sa prinda contur cu numai cateva ore inainte de deschiderea Salonului Auto de la Detroit. Gigantul american a dezvaluit primele imagini si informatii despre conceptul care reinventeaza subsidiarul GMC. Obisnuiti cu SUV-uri si pick-up-uri de dimensiuni mari, americanii trebuie sa se adapteze unui nou trend, inaugurat de Granite, un concept, care incearca sa deschida orizonturile publicului catre segmentul crossover-elor compacte.

Definit cel mai bine de abrevierea UUV ( urban utility vehicle ), Granite se vrea a fi un viitor model urban , dedicat publicului tanar, definit de linii indraznete, atragatoare, trasaate de o echipa de designeri cu o abordare ceva mai nonconformista.

Conceptul masoara 4100 de mm si se bucura de un ampatament de 2630 de mm. Ca elemente de design trebuie sa notam prezenta unui eleron, a unor jante de 20 de inch, a unor faruri cu lumini LED si a unei culori de caroserie gri metalizat, in ton cu numele inventat de GM.

La interior, designerii au cautat sa imbine aspectul practic cu designul nou. Flexibilitatea este pe primul plan, un nou sistem de deschidere a usilor, botezat French Door si similar celui de pe Opel Meriva, oferind soferului posibilitatea de a incarca in habitaclu chiar si o bicicleta.

Sub capota se va afla un motor turbo de 1.4 litri, capabil sa dezvolte 130 de cai putere, identic cu cel introdus de GM si pe conceptul Aveo RS , prezentat la sfarsitul saptamanii trecute.

Cititi mai multe pe Automarket.ro   
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea