Stiinta & Tehnologie

#mercedes #vito #vehicul electric

OFICIAL: Faceti cunostinta cu primul Mercedes Vito electric!

Mercedes a dezvaluit in Spania prima versiune concept a unui Vito electric. Nemtii vor produce 100 astfel de exemplare pe care le vor testa la scara larga.

Mercedes a profitat de reunirea tuturor ministrilor europeni ai economiei, in cadrul unui eveniment din Spania, pentru a dezvalui primul sau vehicul electric bazat pe modelul Vito. Versiunea ecologica a modelului utilitar se va produce in doar 100 de exemplare, destinate unui numar de 20 de clienti, ce vor folosi masina in interiorul propriilor flote, luand astfel parte la un test global.

Tehnologia dezvoltata de inginerii germani a fost proiectata pentru a fi utilizata doar pe Vito si include o baterie litiu-ion de 32 de kWh, capabila sa tina in viata un motor electric de 120 de cai putere. In conditiile in care viteza maxima nu depaseste 80 de km/h, fiind limitata electronic, autonomia versiunii ecologice poate atinge 130 de kilometri.

Desi a dat nastere unei versiuni concept, Mercedes a pastrat toate elementele de siguranta ale versiunii de serie: airbaguri, ABS, ESP si ASR. In plus, instalarea trenului de rulare ecologic nu afecteaza spatiul de incarcare al utilitarei.

Cele 100 de exemplare electrice vor lua nastere in interiorul uzinei spaniole Vitoria, alaturi de versiunile standard ale modelului german.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea