Un nou tip de masina hibrid, cu zero emisii, care foloseste energie class ="xirtireh" href="http://www.acasa.ro/ class ="xirtireh" href="http://www.acasa.ro/umana" title="umana">umana " title="umana">umana si solara deopotriva, a fost creata de o echipa de studentii de la Universitatea San Jose din SUA, informeaza site-ul institutiei.

Masina a fost numita ZEM - Zero Emissions Vehicle, iar costul unui exemplar nu ar depasi 4.000 de dolari, potrivit studentilor care au creat-o, informeaza NewsIn.

"ZEM este, cu siguranta, primul proiect care implica energia solara si cea umana intr-un sistem mobil", a explicat dr. Tai-Ran Hsu, profesorul de inginerie care a coordonat studentii de la Universitatea San Jose.

Masina demareaza prin pedalare timp de 30 de secunde, pana cand ajunge la 10 kilometri pe ora, apoi sunt activate bateriile, care, in alte 30 de secunde, o aduc la o viteza de 70 de kilometri pe ora.

ZEM are patru baterii cu fibre de silicon, care se incarca cu energie solara de la cele patru panouri solare amplasate pe masina - trei pe acoperis si unul pe capota. Cu bateriile complet incarcate, masina poate merge circa 100 de kilometri

Cititi continuareape Ziare.com

  •   2008-12-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii