Stiinta & Tehnologie

#inventie #radiatii solare #energie solara #geam #energie electrica

O noua inventie! Geamul care transforma radiatiile solare in energie electrica

Cercetatorii de la Universitatea din Michigan au inventat un panou solar perfect transparent. Acesta tine loc de geam si in acelasi timp transforma radiatiile solare in curent electric.

 

Pentru a obtine geamuri perfect transparente, oamenii de stiinta au produs un sistem care captureaza radiatiile iar lumina trece nefectata, potrivit digi24.ro.

In trecut au mai fost incercari de a realiza panouri solare pe post de geamuri insa absorbeau o parte din lumina ce trecea prin ele, nelasand-o sa patrunda in interior. Acestea insa arata ca un geam normal.

Nu a fost data o estimare a pretului, insa cu siguranta vor fi mai scumpe decat geamurile normale.

Geamul care transforma radiatiile solare in energie electrica au insa si cateva dezavantaje. Pentru a functiona la capacitate maxima geamurile trebuie sa fie mici. De asemenea, un panou solar trebuie instalat la aproape 30 de grade fata de orizontala, iar pozitia verticala taie o treime din curentul produs. In plus functioneaza doar daca au lumina directa de la Soare.

Sursa foto: dbconstruct.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea