Fiat Group si Guvernul Republicii Sarbe au semnat ieri, 29 septembrie, un acord final pentru crearea unui joint-venture . Acordul a fost semnat de Sergio Marchionne , Directorul Executiv al Grupului Fiat si de Mladjan Dinkic, Vice-Prim Ministru si Ministru al Economiei si Dezvoltarii Regionale in Guvernul Sarb .

Noua companie este detinuta in proportie de 67% de Fiat Group Automobiles (FGA), ceilalti 33% revenind Statului Sarb, si cuprinde fabrica Zastava, situata la 140 km sud-est de Belgrad. Se estimeaza ca, pana la sfarsitul anului 2010, fabrica va avea o capacitatea de productie de cca. 200 000 de unitati pe an cu posibilitatea de crestere cu inca 100 000 de unitati. Acordul prevede o investitie initiala de cca. 700 de milioane Euro ce va include si un sprijin de cca. 200 de milioane din partea statului. Un sprijin esential va veni si din partea administratiei orasului Kragujevac, unde se afla amplasata uzina. Numarul total al angajatilor va ajunge la 2.350 de persoane.

Conform declaratiei lui Sergio Marchione "Acest acord intareste prezenta noastra in Serbia si da Grupului Fiat posibilitatea de a creste volumele de productie intr-o zona startegica, contribuind in acelasi timp la dezvoltarea economica, tehnologica si industriala a acestei tari....Acordul demonstreaza increderea Fiat in Republica Sarba, si in determinarea acestei tari de a adera la Uniunea Europeana."

 


Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro
  •   2008-10-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii