Stiinta & Tehnologie

#motiv divort #cont facebook #relatii #divort

Nu vrei sa divortezi? Sterge-ti conturile de Facebook si Twitter

O persoana casatorita din sapte a avut in vedere posibilitatea de a divorta din cauza mesajelor publicate pe Facebook si pe alte retele de socializare online de partenerul sau de cuplu, afirma autorii unui studiu recent, potrivit Mediafax.

Un procent similar de persoane căsătorite recunosc că efectuează căutări online pentru a descoperi dovezi ale infidelităţii partenerului de viaţă. Aproape o cincime dintre persoanele căsătorite spun că au dispute verbale zilnic din cauza felului în care soţii sau soţiile lor folosesc reţelele de socializare. Studiul a fost comandat de firma de avocatură Slater and Gordon, ca urmare a unei creşteri considerabile înregistrate în numărul clienţilor săi, care au spus că Facebook, Skype, Snapchat, Twitter, What'sApp şi alte reţele de socializare au jucat un rol important în divorţul lor.

Andrew Newbury, unul dintre managerii de la Slater and Gordon, a declarat: "În urmă cu cinci ani, Facebook era arareori menţionată în contextul încheierii unei căsnicii, însă acum a devenit un motiv comun. Reţelele de socializare reprezintă noul câmp minat din domeniul căsniciilor. Reţelele de socializare, în special fotografiile şi mesajele publicate pe Facebook, sunt de acum motive invocate ca "o rutină în divorţuri".

Un studiu realizat de compania Censuswide a aratat că motivele cel mai des invocate pentru a monitoriza conturile partenerilor de cuplu vizează identificarea persoanelor cu care aceştia vorbesc cel mai des, persoanele cu care se întâlnesc şi locurile în care merg. Un sfert din totalul persoanelor chestionate au spus că bănuielile generate de acele căutări online au condus la certuri în familie care au loc cel puţin o dată pe săptămână, iar 17% dintre respondenţi au spus că acele dispute au loc în fiecare zi, mai relateaza Mediafax.

Disputele dintre soţi sunt provocate cel mai des de contactarea unor foşti parteneri de cuplu, expedierea unor mesaje secrete şi publicarea unor fotografii considerate "nepotrivite". Aproximativ 14% dintre respondenţi au spus că monitorizează conturile online ale partenerilor de cuplu cu intenţia bine definită de a găsi dovezi ale infidelităţii acestora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea