Stiinta & Tehnologie

#cabrio #golf #volkswagen

Noul Volkswagen Golf Cabrio va debuta in 2012

Potrivit celor mai recente zvonuri care circula in industrie, viitorul Volkswagen golf cabrio va fi lansat pe piata in 2012, in acelasi an urmand sa debuteze si noul Golf 7 .

Versiunea decapotabila a compactei germane va beneficia de platforma tehnica a actualului Golf 6 si va primi acoperis din material textil rabatabil. Spre deosebire de precedentele doua modele, nu va avea rollbar central, insa va primi in schimb doua rollbar-uri de mici dimensiuni ce vor fi montate in spatele scaunelor posterioare. Cel de-al treilea Golf Cabrio din istoria marcii de la Wolfsburg va oferi un interior pentru patru persoane si un portbagaj de 300 de litri.

Asemenea concurentului Mercedes-Benz E-Klasse Cabrio, decapotabila VW va beneficia de sistemul Aircap, care reduce turbulentele aerodinamice astfel incat confortul acustic si senzorial in habitaclu sunt impecabile indiferent de viteza de rulare si de pozitia plafonului. Sistemul este format din doua deflectoare, unul situat la limita superioara a parbrizului, iar cel de-al doilea deasupra scaunelor spate.

In ceea ce priveste gama de motorizari, noul VW Golf Cabrio va primi aceleasi propulsoare ca modelul din care deriva. Intre acestea isi vor face loc motoarele pe benzina 1.2 TSI/105 CP, 1.4 TSI/122 CP si 2.0 TSI/211 CP, in timp ce fanii diesel vor putea alege dintre unitatile 1.6 TDI/105 CP si 2.0 TDI/140 CP. De asemenea, nu este exclusa o versiune BlueMotion. Toate motorizarile vor fi cuplate la cutii de viteze manuale cu 6 trepte sau automate DSG cu 7 rapoarte.

Cel mai probabil, noul Golf Cabrio va fi construit la uzina Volkswagen din Osnabruck, iar vanzarile vor debuta in 2012.

Cititi mai multe pe Auto.ro   
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea